Actualitat Notícies

Les claus per a evitar l'assetjament" d'ofertes de telefonia
Les claus per a evitar l'assetjament

Les trucades que rebem molts clients per a fer-nos tot tipus d'ofertes, sobretot els operadors de telefonia, cada vegada són més i més insistents. A vegades, encara que diguem que no volem continuar rebent-les. Per a Eugenio Ribón, president de l'Associació Espanyola de Dret de Consum, això vol dir que “hi ha menys control sobre aqueixes operadores que utilitzen les nostres dades indegudament i menys vigilància de les administracions”.

Però… com pot una operadora tindre les nostres dades si no hem tingut mai tracte amb ells? *Ribón va explicar a SER Consumidor que salen de dues vies: “La primera, d'una cessió indeguda de dades dels clients, on una empresa a la qual li ho hem donat ha subministrat aqueixes dades a uns altres”. I això succeeix perquè “hem acceptat les seues condicions i sense saber-ho, per no llegir aqueixa lletra diminuta del contracte on posa que acceptem que donen les nostres dades a tercers, li donem la nostra autorització”.

A més, la segona via és “en donar-nos d'alta en promocions o sortejos: dins d'aqueixes condicions en participar en aqueix sorteig, hem accedit sense llegir aqueixa lletra la possibilitat que utilitzen les nostres dades”

Quant a les diferents formes d'evitar aquestes trucades no solament està espantar-nos a la coneguda Llesta *Robinson, que evita en un termini d'uns tres mesos continuar rebent dites comercials, també està la de “dirigir-nos a l'operador concret i demanar el dret d'accés i cancel·lació al responsable”. Això es fa de la següent manera: “Ens dirigim a aqueixa empresa indicant el nostre nom i DNI, a través de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, que té uns formularis senzills i també en les pròpies webs dels operadors es pot utilitzar el correu electrònic en relació a la privacitat”.

En teoria això deuria suficient perquè desistisquen de molestar-nos. Però què passa si no ens fan cas? Eugenio Ribón va assegurar que si es dóna aqueix cas, “amb aqueix mateix escrit que li hem posat en el correu de l'operadora, hem d'anar a l'Agència Espanyola de la Protecció de Dades o a les agències que hi ha en altres comunitats. D'aquesta manera inicia un expedient sancionador i acaba amb una multa, que pot ser molt notable per a aqueixa companyia telefònica.” Per a Ribón, també aquesta clar que si les empreses volgueren, aquesta situació no es donaria.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías