logo

Actualitat Notícies

Guia de compra de dispositius per a l'estalvi de calefacció i altres sistemes per a calfar la teua casa aquest hivern
Guia de compra de dispositius per a l'estalvi de calefacció i altres sistemes per a calfar la teua casa aquest hivern

Winter is coming. I depén del lloc de la geografia espanyola en la qual vives, el fred porta dies fent acte de presència, així que igual t'ha tocat posar a punt la teua caldera per a encendre-la. Enguany l'hivern promet ser més cru que mai, no sols pels efectes directes del canvi climàtic, sinó també pel preu del combustible del qual s'alimenta la teua calefacció o, directament, de l'electricitat si uses sistemes elèctrics. Encara eres a temps de posar a la feina per a intentar minimitzar la teua factura: en aquesta guia de compra de dispositius per a l'estalvi en calefacció trobaràs alguns dels candidats més interessants.

Instal·la un termòstat intel·ligent

Explica l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (*IDAE) que cada grau de temperatura que pugem la calefacció augmenta el consum entre un 6 i un 8%. La llum camina en màxims històrics i un dels principals responsables és el preu del gas i tot apunta al fet que això anirà a pitjor en els pròxims mesos.

Per tant, per a mantindre a ratlla el nostre consum en calefacció és imprescindible partir d'un bon aïllament, moure's en temperatures de confort 'assenyades' concordes amb els temps que corren (20 - 21 graus), a més d'optimitzar al màxim el seu funcionament.

Si tens un termòstat 'dels de tota la vida', llavors és necessari que hi haja algú a casa per a encendre-la. I això no sempre és pràctic, ja que si arribes tard i l'encens, per a quan comences a gaudir de la calor, ja és moment d'anar-se al llit.

Gràcies als termòstats programables pots solucionar-ho. Amb aquests dispositius pots configurar el funcionament de la teua caldera unes certes hores, la qual cosa et permetrà arribar a casa i trobar-la *calentita. Però clar, no tots els dies fa el mateix clima. Si et toca un dia assolellat i més càlid del normal, potser prefereixes economitzar encenent-la més tard o menys temps. En aqueixos casos, si no ho has previst abans, no podràs fer-ho.

La solució més personalitzable per a la teua calefacció és un termòstat intel·ligent connectat, que et permetrà controlar el consum i gestionar la caldera a distància.

Abans de comprar un termòstat intel·ligent, para atenció a:

  • El seu compatibibilidad amb el teu sistema de calefección
  • Com és la seua instal·lació i la seua facilitat (imprescindible fixar-se en si és connectat o sense fil)
  • Si disposa de kits d'ampliació i altres accessoris per a aconseguir una instal·lació més personalitzada a les teues necessitats
  • Quines funcions ofereix i si són gratis o de pagament: monitoratge de consum, estadístiques, geofencing perquè s'encenga/apague en funció de la nostra localització...Tampoc descures l'intuïtiu de la seua interfície.
  • Si tens una llar connectada, comprova que siga compatible amb el teu ecosistema

Consulta la notícia original AQUI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías