logo

Actualitat Notícies

Admesa la demanda de l'Associació *Galega de Consumidors contra 11 bancs per comissions hipotecàries
Admesa la demanda de l'Associació *Galega de Consumidors contra 11 bancs per comissions hipotecàries

La demanda presentada per l'Associació Galega de Consumidors e Usuaris (Acouga) contra 11 entitats bancàries, en la qual es reclama la nul·litat de les comissions d'obertura en préstecs hipotecaris i la devolució de les quantitats pagades, ha sigut admesa a tràmit. Així ho han explicat el president de l'entitat, Manuel Pérez Arias, i el secretari general, Xoan Antón Pérez-Lema, en roda de premsa. En ella, Pérez Arias va qualificar aquesta demanda com a 'històrica'. i va apuntar a 'la magnitud' d'aquesta.

Les entitats bancàries demandes són Abanca, Banc Sabadell, Banc Santander, Bankia, Bankinter, BBVA, CaixaBank, Ibercaja Banc, Kutxabank, Novo Banc i Unicaja Banc. Pérez-Lema va explicar que tots els bancs, menys Abanca, es van adherir a una declinatòria, indica Europa Press, una eina processal que denuncia la falta de jurisdicció del tribunal davant el qual s'ha interposat la demanda.

El secretari general de Acouga va afirmar que a la fi d'any o principis de 2022 estaran totes les demandes contestades, moment en el qual s'assenyalarà la vista. Prèviament s'obrirà un termini de dos mesos perquè els consumidors que tinguen una clàusula de comissió d'obertura puguen adherir-se, per al que hauran de ser socis d'aquesta associació. Segons va exposar Pérez-Lema, aquest assumpte afecta a un 10-15% de la població i té 'transcendència estatal'. Des de Acouga, esperen que hi haja una resolució a la tardor de 2022.

Sobre la demanda, el president de Acouga va destacar que siga realitzada des de Galícia i en gallec. En relació a aquesta qüestió, i encara que tres entitats bancàries han demanat la traducció del requeriment, des de l'entitat afirmen que no ho faran ja que està fet en 'una llengua cooficial'.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías